Wednesday, 26 August 2015

SAAT INDAH BERSAMA MARY KAY


Assalamualaikum....

Pejam celik Alhamdulillah puteri syurga ibu telah berumur 42 hari pada hari ini.

Alhamdulillah, Allah kurniakan kesihatan yang baik sepanjang tempoh kami berpantang.

 5 tahun kali terakhir memiliki anak kecil, banyak perkara yang Aza terasa kekok.

Terutama waktu jadual rehat dan tido yang tidak menentu, di tambah dengan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu kepada dua orang lagi putera yang sudah mula bersekolah. Terasa letih bila segalanya perlu di uruskan. Kadangkala ketika duduk pun boleh tertidur.

Benarlah..kerja sebagai surirumah sepenuh masa bukanlah sesuatu yang mudah terutama apabila hadirnya anak syurga di dalam kehidupan kita.

Tetapi saat yang  paling indah adalah bila kita dapat melihat anak-anak membesar di depan mata.walau kadangkala kerenah anak-anak buat Aza berubah menjadi 'Monster' tapi melihat kerenah-kerenah mereka adalah satu kepuasan buat Aza.

Jika satu ketika dulu, pulang dari kerja masa terhad untuk mereka.balik kerja terkejar-kejar untuk memasak dan mengemas rumah.sudahnya nak bertanya masalah dan kerja sekolah mereka tidak berdaya akibat masa yg terhad.

Alhamdulillah..terasa indah dan nikmat bila dapat melihat aktiviti anak-anak di depan mata.dapat dengar mereka bercerita bila pulang dari sekolah.

"Ibu...tadi Nazmi ..bla..bla.." cerita si putera sulung.

"Ibu...Syauqi pun tadi..bla..bla.." cerita pula si putera kedua.

Dan paling indah bila mereka bertanya begini.

"Ibu masak apa hari ini? Wah! ayam goreng, sedapnya.."

Satu kepuasan dapat menyediakan hidangan dari air tangan sendiri.

Inilah rutin Aza kini dan Aza bersyukur ke hadrat Illahi diberikan nikmat yang indah ini.

Keputusan untuk menjadi suri rumah sepenuh masa dan memiliki kerjaya di dalam dunia Mary Kay adalah pilihan terbaik.

Kerjaya Mary Kay memberikan Aza masa yang fleksibel.

Ibu mana yang tak nak bersama anak-anak 24 jam, menikmati saat mereka membesar di depan mata.

Siapa kata surirumah tidak memiliki sumber pendapatan?

As long kita berusaha, kita cari jalan.In Shaa Allah pasti boleh.

Kini ramai yang boleh berjaya dalam kerjaya mereka tanpa perlu berada di pejabat dari 8 pagi hingga 5 petang.

Apa yang penting diri kita, kita yang menentukan apa yang kita inginkan,apa yang kita suka dalam kehidupan kita.

Melihat anak-anak membesar di depan mata hanya datang sekali dalam seumur hidup dan Aza memilih untuk tidak melepaskan saat indah ini.

Dan Aza sayangkan kerjaya sebagai Perunding Kecantikkan Bebas Mary Kay kerana Dunia Mary Kay telah banyak mengajar Aza untuk meletakkan keutamaan Allah di tempat pertama, keluarga di tempat kedua dan kerjaya di tempat ketiga.

Setiap perancangan Allah untuk diri Aza adalah yang terbaik buat Aza....Alhamdulillah..

Thursday, 13 August 2015

Penjagaan wajah juga bermula dari dalam

Assalamualaikum.w.b.t...

Alhamdulillah..Allah berikan nikmat untuk Aza bernafas lagi.Semalam setahun lagi usia Aza bertambah...

Syukur ke hadrat Ilahi yang tak terhingga kerana menghadiahkan Aza seorang puteri syurga yang Aza dan suami nantikan selama 5 tahun.Inilah hadiah ulang tahun yang terindah hingga suami nak bagi hadiah pun Aza tolak dengan baik, cukuplah dengan hadiah anak syurga yang tidak ternilai ini.

Shaza Najwa nama di beri...semoga dirimu menjadi anak yg solehah wahai puteri syurga..Amin.

Bermulalah rutin diri ini yang tidur tak menentu..time begini semua lena di ulit mimpi,Aza jadi burung hantu tak boleh lelapkan mata.

Malam ini Aza nak kongsikan sedikit tips kecantikkan.

Kecantikkan bukan sahaja bergantung pada produk penjagaan wajah, kecantikkan wajah juga datang dari dalaman kita dari hati kita..sentiasalah berfikiran positif, sentiasa menjaga Amalan kita.Sentiasa bersihkan hati kita.Hati yang bersih, tenang akan buat kita sentiasa tersenyum dan senyuman itulah yang akan menyerlahkan kecantikkan kita.

Satu lagi tips penjagaan wajah dalaman adalah penjagaan pemakanan kita.Jagalah pemakanan kita.makanlah makanan yang seimbang dan dengan peredaran zaman yang semuanya perlukan kepantasan, banyaklah juga wujudnya makanan-makanan SEGERA untuk orang-orang yang semuanya nk segera.

Amalan pengambilan produk makanan tambahan (supplement) juga penting buat kita.carilah produk makanan tambahan yang selamat dan serasi dengan anda. Untuk Aza, Aza amalkan pengambilan produk makanan tambahan SHAKLEE untuk kesihatan tubuh badan, untuk membantu dalam penjagaan wajah juga malah setelah bersalin untuk membantu menambahkan pengeluaran susu badan. Alhamdulillah amalan pengambilan makanan tambahan sejak 2 tahun lalu seiring dengan permulaan langkah Aza menggunakan produk penjagaan wajah Mary Kay banyak membantu Aza, semoga niat untuk memberikan susu ibu sepenuhnya sehingga Najwa berusia 2 tahun tercapai..Amin.

So jangan abaikan kesihatan anda..jangan abaikan faktor kesihatan dalaman anda.Makanan tambahan juga membantu untuk anda sentiasa kelihatan menarik. Seimbangkan kedua-duanya faktor kecantikkan luaran dan juga dalaman terutama bagi kita yang telah berumah tangga.

Sekiranya anda ingin tips atau rutin pengambilan makanan tambahan Aza..boleh bertanya lebih lanjut yer..

Antara yang wajib ada dirumah Aza



Wednesday, 29 July 2015

Lotus & Bamboo Loofah Body Cleanser


LOTUS & BAMBOO LOOFAH BODY CLEANSER

Assalamualaikum... 

Hari ini genap 15 hari Aza dalam pantang, sekejap sahaja masa berlalu. Alhamdulillah Najwa pun tidak mengalami jaundice lagi. Lega rasanya..

Sudah 5 tahun tidak memiliki anak kecil, macam kekok pulak menguruskan masa untuk diri sendiri dan keluarga.Agak kelam kabut jadual masa Aza.Rehat dan tidur tidak menentu..akhir tengah malam begini berjaga..jam di dinding menunjukkan pukul 12.30 am..he..he..

Ramai kawan-kawan bertanya dengan Aza bagaimana penjagaan Aza masa pantang sebab maklumlah pantang urus diri semuanya sendiri.

Aza gunapakai pantang bercampur tradisional dan juga moden.Ikut keselesaan diri Aza.

Malam ini nak share tentang produk mandian yang Aza gunakan selama ini dan sepanjang tempoh berpantang. Apa yang menariknya produk ini dia di gunakan sebagai scrub untuk membuang daki-daki seluruh badan.

Selain itu dengan bau haruman bunga Lotus dan Bamboo (buluh) memberikan aroma menarik ketika menggunakannya yang memberikan gambaran seperti kita berada di bawah rimbunan pohon-pohon buluh dan di kelilingi dengan tasik yang di penuhi dengan bunga-bunga lotus


Gambar Hiasan
Sumber : Mr.Google




Friday, 24 July 2015

TW Targeted Action Toning Lotion

Assalamualaikum...Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua... Aza menyusun sepuluh jari memohon maaf sekiranya ada yg terguris dan terkasar bahasa dari pihak Aza selama ini...

Alhamdulillah...syukur ke hadrat Ilahi Aidilfitri kali ini cukup bermakna buat Aza sekeluarga kerana di meriahkan dengan kehadiran ahli baru dalam keluarga kami...

3 tahun penantian kami untuk menambah ahli baru di makbulkan Ilahi..
Alhamdulillah lebih indah bila Allah makbulkan doa kami untuk di kurniakan "Puteri" untuk menjadi penyeri keluarga kami.

Hari ini genap 11 hari Aza di dalam pantang, Alhamdulillah Aza dan baby semakin sihat..

Semoga kehadiran "Puteri" ini membuka lebih luas pintu rezeki buat kami sekeluarga...Amin..

Hari ini Aza nak share sedikit dengan anda tentang rutin penjagaan Aza semasa pantang...

Jika mengamalkan pantang tradisional kebanyakkan kita akan menggunakan kapur dan limau purut untuk di sapu di bahagian perut untuk mengempiskan perut kita...

Tapi bagi Aza, Aza menggunakan Timewise Targeted Action Toning Lotion dari Mary Kay untuk membantu Aza mengurangkan kekenduran di bahagian perut akibat kehamilan dahulu..malah Aza juga sapukan pada seluruh peha, pinggul dan lengan untuk menganjalkan semula bahagian-bahagian ini yang berlaku perubahan akibat kehamilan.

Produk ini membantu menegangkan kulit dan menghidratkan kulit kita.

Aza guna pagi dan petang selepas mandi..urutkan lembut di bahagian perut, peha, pinggul dan lengan.kemudian Aza amalkan pemakaian barut di bahagian perut dan pinggul.Cara tradisional tetap Aza tidak lupakan...

Bagi yang ingin mengetahui lanjut tentang produk yang menarik ini bolehlah hubungi Aza yer..

Selamat Berhari Raya buat semua..

Tuesday, 16 June 2015

KENANGAN SEKITAR MAJLIS DEBUT SEBAGAI SALES DIRECTOR


BERSAMA SEBAHAGIAN KECIL BARISAN SENIOR SALES DIRECTOR DAN SALES DIRECTOR MARY KAY MALAYSIA





BERSAMA SENIOR NATIONAL SALES DIRECTOR PAMELA.


BERSAMA SSD YUSRINA, SNSD PAMELA, SSD SUZANA & SD MASNITA.


KAMI YANG DI RAIKKAN


BERSAMA MY MENTOR SSD YUSRINA HANAFI


BERSAMA MENTOR SSD AISHAH KHAIRUDIN


BERSAMA MENTOR SSD SUZANA ABIDIN


SNSD PAMELA BERKONGSI PENGALAMAN BELIAU




ANTARA TETAMU YANG HADIR


BARISAN NEW INDEPENDENT BEAUTY CONSULTANT YANG INGIN BERSAMA-SAMA KAMI DI DALAM KELUARGA MARY KAY










SEKITAR MAJLIS DEBUT 




PERKONGSIAN KERJAYA MARY KAY


Setahun setengah bersama Mary Kay...tidak pernah termimpi akan bergelar Sales Director Mary Kay...

Hanya niat permulaan ingin menjaga penampilan wajah atas permintaan suami En Shaharum Adenan ingin saya menjaga penampilan wajah untuk beliau, saya mengenali Mary Kay melalui kawan baik saya Senior Sales Director Yusrina Hm..

MAHAL ???

Itu tanggapan pertama saya mengenai produk Mary Kay... dengan kerja yang saya jawat ketika itu memang tidak mampu untuk saya memiliki produk ini tapi demi suami yang sentiasa memberikan galakkan saya hubungi Yusrina untuk mengetahui bagaimana boleh mendapatkan produk-produk ini dengan harga mampu milik.

Di sinilah bermulanya dunia kerjaya saya dalam Mary Kay, tidak peduli dengan penolakkan orang di luar sana saya terus melangkah atas bimbingan Senior Sales Director Aishah Khairudin dan Senior Sales Director Suzana Abidin yang sentiasa memimpin tangan dan percaya atas kemampuan saya walau saya sendiri tidak yakin dengan diri sndr. Terima kasih K.Sha dan K.Su kerana sentiasa mempercayai diri Aza.

Alhamdulillah setahun 3 bulan saya lalui semuanya hinggakan saya terpaksa bercuti tanpa gaji kerana Allah menduga dengan alahan yang teruk hingga terlantar di katil hospital berminggu dan berulang alik masuk ke hospital dan hingga ke saat ini saya masih tidak bekerja dan bergaji tapi dengan Mary Kay lah saya mempunyai pendapatan lain yang tidak pernah terduga dan saya termimpi.

Saya percaya, perancangan Allah itu indah. Allah tidak akan menemukan saya dengan SSD Yusrina tanpa tujuan, Allah tidak akan membuatkan suami memberikan galakan untuk saya kelihatan cantik kerana Allah dah merancang apa yang terbaik buat diri ini.

Alhamdulillah niat untuk memberikan tumpuan pada anak-anak dan keluarga kini hampir tercapai. Anak-anak dan suami adalah harta tidak ternilai buat saya. Kerjaya suri rumah adalah seindah-indah kerjaya di dunia ini.

Buat semua rakan seperjuangan dalam unit Sweet Gorgeous...andalah rakan sekerja yang terbaik yang saya ada, kita sebuah keluarga yang sentiasa saling mengingati untuk perbaiki diri dan kehidupan kita.Semoga anda semua akan berada di mana saya berada kini.Amin.

Alhamdulillah..Mary Kay mengajar saya untuk mengutamakan :

1) ALLAH di tempat PERTAMA
2) KELUARGA di tempat KEDUA
3) KERJAYA di tempat KETIGA.

Jika dulu masa terhad untuk DIA dan KELUARGA kerana KERJAYA. Sebenarnya kita terlupa bahawa REZEKI itu datangnya dari DIA. Aza tidak kecewa jika orang menolak kerana kebahagian Aza sudah mencukupi bila melihat SENYUMAN WANITA lain  dengan perubahan mereka. Sesungguhnya Aza hanya PERANTARA dari ALLAH untuk buat insan lain TERSENYUM.

Semoga perkongsian di pagi ini, sempena menjelangnya Ramadhan dapat memberikan inspirasi buat semua..

Terima kasih buat semua yang sentiasa bersama-sama Aza selama ini.



Tuesday, 2 June 2015

MARY KAY® CRÈME-TO-POWDER FOUNDATION






Assalamualaikum...Salam Nisfu Syaaban. Sekejap sahaja masa berlalu, 2 minggu lagi semua umat Islam di dunia akan menyambut bulan ramadhan..

Semoga tahun ini, Aza kuat untuk berpuasa dengan keadaan yang dah semakin sarat.Amin....

Menyambut puasa dengan debaran menanti kelahiran si kecil ini.Semoga di permudahkan semuanya..Amin..

Hari ini Aza nak berkongsi dengan semua produk Mary Kay yang di keluarkan kembali.

Produk 2 dalam 1 yang amat di gemari oleh wanita-wanita yang tercari-cari produk yang mudah dan ringkas untuk mereka kelihatan menarik.

Apa yang menariknya produk ini ????

MARY KAY® CRÈME-TO-POWDER FOUNDATION

KELEBIHAN :

Crème-to-Powder Foundation ialah produk 2-dalam-1 dengan tekstur sehalus krim untuk menghilangkan cela, dan apabila kering memberi kemasan yang lembut, gebu dan matte.


Sesuai untuk wanita, walau apa jua jenis kulit, yang mencari alas mekap ringan tanpa minyak yang boleh digunakan sebagai solekan atau sentuhan kemasan 

KEISTIMEWAAN:

🔹 Produk 2-dalam-1 dengan tekstur sehalus krim dan apabila kering memberi kemasan yang lembut, gebu dan matte

🔹 Memberi litupan nipis hingga penuh yang sempurna

🔹 Boleh digunakan sebagai solekan atau sentuhan kemasan 

🔹Boleh digunakan sebagai penyamar noda

🔹 Mudah digunakan untuk meratakan tona kulit

🔹 Formula kalis air

BAHAN-BAHAN:

1) Octyl Isononanoate Emolien:

🔼 Membantu mengekalkan kelembutan, kehalusan dan kegebuan kulit.

2) Dimethicone Perapi: 

🔼Membantu memperbaiki  penampilan kulit.

Oleh kerana produk ini kalis air, Aza amat menggalakkan sesiapa yang menggunakannya mencuci bersih muka. Boleh juga membuangnya dulu dengan produk Mary Kay Oil Free Eye Makeup Remover.

Terutama bagi kita umat Islam di galakkan membersihkan sebersihnya sebelum mengambil wuduk.

Semoga perkongsian ini berguna buat semua.